Ақ тұздықтың астындағы тіл
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сиыр етінің тілін жақсылап шайыңыз, ыстық су құйыңыз, туралған тамырларды, пиязды, тұзды қосып, жұмсақ болғанша пісіріңіз. Дайын тілді суық сумен жуып, тазалаңыз. Сорпада тұздықты дайындау үшін. Ол үшін бір ас қасық ұнды бірдей мөлшерде сары маймен қуырыңыз, сүзілген сорпамен (1,1/4 кесе) сұйылтыңыз, қайнатыңыз, мейіз қосып, 5-10 минут қайнатыңыз, содан кейін оттан, тұздан алыңыз, лимон шырынын, бір бөлігін қосыңыз. май құйып, жылжытыңыз. Қызмет көрсетер алдында тілді жіңішке тілімдерге бөліп, табаққа салыңыз да, тұздықтың үстіне құйыңыз. 1 тілде - 1 сәбіз, 1 ақжелкен, 1 бас пияз, 100 г мейіз, 1 ас қасық. қасық ұн, 2 ас қасық. қасық май. Сол сияқты шошқа етінің тілін де пісіруге болады. Князьдерде айтарлықтай айырмашылық жоқ. Өйткені, сиыр етінің тілі шошқа етіне қарағанда ұзағырақ піседі.