Сиыр сорпасындағы қырыққабат орамдары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кішкене қырыққабат басы, 30 г ұн, 20 г сары май, сиыр еті немесе сүйек сорпасы, 3 ас қасық. томат пастасы қасықтары, 100 г қаймақ, тұз. Салма: 200 г сиыр еті, 100 г шошқа еті, 30 г май, 20 г пияз, 50 г сорпа, 50 г күріш, ұнтақталған бұрыш, тұз. Қырыққабаттың басынан бір сабақты кесіп алып, оны тұзды суға қайнатыңыз (толық дайын болғанға дейін емес), суытып, жапырақтарға бөлшектеңіз. Әр парақтың ортасына салманы салып, парақтың шеттерін бүктеп, салмасы толығымен оралатындай етіп бүктеңіз. Әрбір орамжапырақты ұнға ораңыз. Толтырылған қырыққабатты кастрюльге салыңыз, үстіне еріген сары май мен сиыр сорпасын құйып, дайын болғанға дейін қақпақпен қайнатыңыз. Дайын қырыққабат орамдарын бұрын ұнмен араластырылған және қайнатылған қаймақ қосылған томат пастасы қоспасымен құйыңыз. Салмасы: пісірілген етті ет тартқыштан өткізіп, оған сорпаны немесе суды құйып, туралған пиязды, бұқтырылған күрішті және ұнтақталған қара бұрышты қосыңыз. Барлығын жақсылап араластырыңыз және қырыққабат жапырақтарына ораңыз. Сол сияқты жүзім жапырағында қырыққабат орамдарын да дайындауға болады, тек сиыр мен шошқа етінің орнына қой еті алынады. Мұндай тағам долма деп аталады. 1 порция - 1993 кдж/476 ккал. Б-25 г, Ж 28,5 г, У-30 г.