Ет пен күріш қосылған қырыққабат орамдары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг ақ қырыққабат, 200 г күріш, ет тартқыштан өткізілген 500 г қайнатылған ет, 2 пияз, 3 ас қасық май, тұз, ұнтақталған қара бұрыш, аскөк немесе ақжелкен, 50 г қызанақ пюресі, 150 г қаймақ. Қырыққабаттың басын сабағынан және үстіңгі жапырақтарынан босатып, жапырақтарға бөліп, қайнаған суға арналған ыдысқа салыңыз, жартылай дайын болғанға дейін 15-20 минут қайнатыңыз, дуршлагқа тастаңыз, су ағып кетсін. Қырыққабат жапырақтарындағы қалыңдатылған тамырларды өткір пышақпен кесіп, оларды аздап ұрып тастаңыз. Пиязды ұсақтап турап, майға салып, қайнатылған күріш пен ет, тұз, бұрыш қосып араластырыңыз, бәрін араластырыңыз да, алынған фаршты қырыққабат жапырақтарына ораңыз, алдымен конверт түрінде, содан кейін, орамның пішінін бере отырып, жіппен байлаңыз, екі жағына қуырыңыз, таяз табаға (кастрюльге) салыңыз, қаймақ құйыңыз, пеште 25-30 минут қайнатыңыз. Дайын қырыққабат орамдарын жіптерден босатып, табаққа салыңыз, қаймақ құйыңыз, майдалап туралған аскөк немесе ақжелкен себіңіз. Толтырылған қырыққабат үшін басқа салмаларды да қолдануға болады: күріш, пияз және жұмыртқа, саңырауқұлақтар мен пияз, тамыр, пияз және саңырауқұлақтар, інжу арпа, пияз және саңырауқұлақтар және т.б.