Көкөніс салмасы бар орамжапырақтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер Толтыру үшін: 5 сәбіз, 3 пияз, ақжелкен, жарты кесе күріш, 3 ас қасық өсімдік майы, 1 ас қасық томат пюресі, тұз, бұрыш.
Сипаттамасы Орташа өлшемді қырыққабаттың жұмсақ басын алыңыз, сабағын кесіңіз, басын тұзды қайнаған суға салып, жапырақтары серпімді болғанша қайнатыңыз. Қырыққабаттың басын судан алып тастаңыз және одан жапырақтарды бөліңіз. Жапырақтардың қалың бөлігін ағаш қасықпен ұрып, параққа көкөніс салмасын салып, орап алыңыз. Содан кейін ұнға орап, қыздырылған майға алтын түске дейін қуырыңыз. Кәстрөлге (қазанға) жіберіңіз, сорпаны немесе ыстық суды құйыңыз. Майға томат пюресін қуырып, оны кастрюльге қосып, дайын болғанға дейін қайнатыңыз. Қаймақ қосыңыз. Сәбізді үккіштен өткізіп, пияз бен ақжелкенді ұсақтап турап, майға қуырамыз, томат пюресі, тұз, бұрыш, аздап су қосамыз. 15 минут қайнатыңыз, содан кейін жартылай қайнатылған күрішті қосып, бәрін араластырыңыз. Көкөніс салмасын 1 кг майдалап туралған және пиязбен қуырылған саңырауқұлақтармен алмастыруға болады.