Омлеттегі орамжапырақ орамдары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 1 кішкене қырыққабат басы, дәміне қарай тұз. Тартылған ет үшін: 300 г сүйексіз ет, 3/4 кесе пісірілген күріш, 1 пияз. Омлет үшін: 3 жұмыртқа, 1/2 кесе сүт, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Қырыққабаттың басын жасыл немесе бүлінген жапырақтарды кесу арқылы тазалаңыз, сабағын кесіңіз, тұзды қайнаған суға салып, 15-20 минут қайнатыңыз. Судан алып тастаңыз және су ағып, қырыққабаттың басы сәл салқындаған кезде оны жапырақтарға бөліңіз. Қалыңдатылған жапырақшаларды аздап ұрып тастаңыз. Фаршты қырыққабат жапырақтарына салыңыз да, орама түрінде ораңыз. Дайындалған орамдарды майланған табаға салыңыз, омлетті құйыңыз және пеште пісіріңіз. Тартылған ет. Сиыр мен пиязды ет тартқышқа, тұзға ұсақтап турап, қайнатылған күріш, аздап су қосып, бәрін жақсылап араластырыңыз. Жұмыртқа. Жұмыртқаны сүтпен ұрып, аздап тұздап қойыңыз.