Қырыққабат жапырақтарындағы бұлз
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер Ақ қырыққабат - 1 бас қырыққабат, шошқа еті - 500 г, пияз - 3 бас, шошқа майы - 200 г, ет сорпасы - 1 стакан, 3 жұмыртқа, май - 50 г, қаймақ - 250 мл, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Жақсы жапырақтары бар қырыққабаттың басын таңдап, сабағын алып тастап, қайнаған суға бірнеше минут салып, ағын су астында суытып, жапырақтарға бөлшектеңіз. Етті ет тартқыштан өткізіп, майдалап туралған пиязбен араластырыңыз, қыздырылған майға салып, бірге 15 минут қуырыңыз. Оттан алыңыз, тұз, бұрыш себіңіз, жұмыртқаны қосып, бәрін жақсылап араластырыңыз. Таза майлыққа 3-4 қырыққабат жапырағын салыңыз, сыртын қалыңдатыңыз, ал ортасына пісірілген фаршты салыңыз да, майлықпен жапырақтарды қырыққабат басының пішініне келтіріңіз. Осы бөліктердің бесеуін жасаңыз, майланған кастрюльге салыңыз да, пешке салыңыз. 10-15 минуттан кейін сорпаны кастрюльге құйып, пеште тағы 30 минут ұстаңыз, содан кейін қырыққабатты қаймақпен құйып, пеште тағы 10 минутқа қалдырыңыз. Сары маймен ыстық күйінде қызмет етіңіз.