Қырыққабат қосылған шошқа еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер Шошқа еті (төс еті)-1400 кг, қырыққабат-2 бас қырыққабат, қырыққабат тұздығы - 1л, май - 75 г, томат тұздығы - 100 мл, 1 тәтті бұрыш, пияз - 1 бас, дәмді - 2 г, бұрыш бұршағы - 3 г, лавр жапырағы дәміне қарай.
Сипаттамасы Ашытылған қырыққабатты ұсақтап тураңыз, қырыққабаттың жартысын кастрөлдің түбіне салыңыз, қырыққабаттың үстіне шикі етті салыңыз, сол бөліктерге кесіңіз, ал қалған қырыққабатты үстіне қойыңыз. Майдалап туралған пиязды және тәтті бұрышты қыздырылған майға қайнатыңыз, томат тұздығын қосып, тағы 3-5 минут қуырыңыз, содан кейін сумен сұйылтылған қырыққабат тұзды ерітіндісін құйыңыз, дәмдеуіштерді қосыңыз, араластырыңыз, алынған қырыққабатты етпен толтырыңыз және 2 сағат қайнатыңыз, мезгіл-мезгіл шайқаңыз. қырыққабат түбіне жабысып қалмас үшін кастрюль. Ет пен қырыққабат дайын болған кезде, қырыққабатты қызартып алу үшін кастрюльді пешке салыңыз.