Бұзау етімен пісірілген гүлді қырыққабат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 300 г гүлді қырыққабат, 150 г бұзау еті (қалақша бөлігі). 1 қызанақ, 30 г сары май, 1/2 жұмыртқа, 100 г майсыз сүт, 10 г нан үгіндісі, 70 г қатты ірімшік, жасыл ақжелкен тұзы, 1 пияз.
Сипаттамасы Тазартылған және жуылған гүлді қырыққабатты тұзды суға аздап қайнатыңыз, содан кейін гүл шоғырына бөліңіз. Майдың жарты бөлігінде майдалап туралған пиязды құтқарыңыз, кішкене текшелерге кесілген бұзау етін, гүлді қырыққабаттың кішкене қайнатпасын қосып, сөндіріңіз. Ыдыс-аяқ толығымен дайын болғанға дейін, кастрюльге жұқа тілімдерге кесілген қызанақты қосыңыз. Майланған және нан үгіндісі себілген отқа төзімді шыныдан жасалған ыдыстардың түбіне гүлді қырыққабат қабаттарын, сосын ет қабаттарын, үстіне гүлді қырыққабаттың басқа қабатын салыңыз. Барлығын нан үгіндісі қосылған жұмыртқамен жабыңыз, үгітілген ірімшік себіңіз және пешке қысқа уақытқа қойыңыз. Кейінірек ақжелкенді жасылмен бояңыз. 1 порция - 1482 кдж/354 ккал. Б-27 г, Ж-22 г, У- 12 г.