Тұздықпен пісірілген гүлді қырыққабат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Түсті қырыққабаттың тығыз, ақ бастарын сабағының түбінен көлденең кесіп, тұздалған қайнаған суға аздап қайнатыңыз, дуршлагқа тастаңыз. Бір стақан гүлді қырыққабат қайнатпасын қайнатыңыз, 3 шай қасық ұнмен қопсытылған 1/2 кесе салқын қайнатпаны үнемі араластыра отырып, жұқа ағынмен құйыңыз. Қайнаған және қоюланған кезде 1,5 стакан кілегей, 50 г сары май, тұз қосыңыз, қайнатпай қыздырыңыз. Гүл шоқтарын бөліп алыңыз, қабаттарға терең табаға салыңыз, маймен майлаңыз және нан үгіндісіне себіңіз, үгітілген ірімшікке себіңіз, май мен тұздыққа себіңіз. Жұмыртқамен майлаңыз, ірімшік себіңіз, маймен себіңіз және пеште біртіндеп қызарғанша қалдырыңыз. Тұздыққа бөлек қызмет етіңіз. түрлі-түсті орамжапырақ - 2 бас орташа ұн - 3 шай қасық. кілегей - 1,5 кесе ірімшік - 200 г. жұмыртқа - 1 дана. сары май тұзы