Мерекеге арналған ет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Етті кесектерге, тұзға, бұрышқа турап, аздап қуырыңыз. Барлығын ет сорпасымен жауып, өсімдік майына қуырылған пиязды, томат пастасын қосып, ет дайын болғанға дейін қайнатыңыз. Тұздалған қиярды текшелерге кесіңіз, сарымсақты езіңіз, етке қосыңыз және тағы 15 минут қайнатыңыз. Картоп пюресін дайындаңыз. Үлкен табаны маймен майлап, үстіне картоп пюресін жақсылап жағыңыз (мұнда көркемдік қабілеттерді қолдануға болады). Бұқтырылған етті ортасына салыңыз да, барлығын үгітілген ірімшікке себіңіз де, пеште пісіріңіз. сиыр еті - 600 г. сары май - 100 г. ет сорпасы - 1,5 кесе тұздалған қияр - 3-4 дана. томат пастасы - 1/2 кесе пияз - 2 дана. сарымсақ - 1 бас картоп - 1 кг. сүт немесе кілегей - 2/3 кесе (картоп пюресі үшін) ірімшік - 100 г. тұз - дәміне қарай ұнтақталған қара бұрыш - дәміне қарай жасыл - қалауыңыз бойынша