Түсті қырыққабатпен пісірілген балық филесі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 бас гүлді қырыққабат, 200 г балық филесі, 15 г сары май, 1 шай қасық крахмал, 1 сарысы, дәмдеуіштер, тұз, туралған жасыл ақжелкен, үгітілген мускат жаңғағы, 10 г қатты үгітілген ірімшік, 100 г кілегей немесе сүт, май және пішінді себуге арналған нан үгіндісі. Түсті қырыққабатты тұзды суға пісіріп, дуршлагқа салып, гүл шоғырына бөліп алыңыз. Балық филесін тұздап, дәмдеуіштермен дәмдеңіз және май (бөлік) қосып, өз шырынында қайнатыңыз. Отқа төзімді шыныдан жасалған пішінді майлап, нан үгіндісіне себіңіз де, оған гүлді қырыққабат пен балық филесінің қабаттарын салыңыз. Сары май мен крахмалдан таңғыш жасаңыз, кілегей немесе сүт, тұз қосыңыз, мускат жаңғағын, үгітілген ірімшікті, ақжелкенді қосыңыз, филе мен қырыққабатты осы қоспамен құйып, пеште қатты отта пісіріңіз. Картоппен немесе нанмен бірге қызмет етіңіз. 1 порция - 883 кдж/211 ккал.Б-15 г, Ж-13 г, У-8,5 г.