Лейпцигтің ыстық винегреті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Тұзды суда пісіріңіз: жас сәбіз, жасыл бұршақ, жер алмұрттары, спаржа, жасыл бұршақ, морель және гүлді қырыққабат, дуршлагқа тастаңыз. Тұздық жасаңыз: 1 қасық қуырылған ұнды сорпамен сұйылтыңыз, жасыл ақжелкенді қосыңыз. Барлық көкөністерді кастрюльге салыңыз, осы тұздықпен жабыңыз, қайнатыңыз. Басқа кастрюльде 200 г сары майды ерітіңіз, оған 24 шаянның аяқтары мен мойындарынан ұсақталған қабықтарды құйыңыз, қуырыңыз, 2 ас қасық сорпаны құйыңыз, қайнатыңыз, сүзіңіз. Содан кейін тартылған етті 3-4 салқын қайнатылған жұмыртқадан, 1 үгітілген орамнан, 200 г ұнтақталған майдан, тұздан, 1 шай қасық қанттан, мускат жаңғағынан дайындаңыз, онымен 24 қатерлі ісік арқасын толтырыңыз, үстіне май жағыңыз, пеште қызартыңыз. . Қалған тартылған етден котлеттер дайындаңыз, оларды сорпада 1 рет қайнатыңыз. Винегретті дөңгелек табаққа салыңыз: алдымен қайнатылған тамырлар, көкөністер, ортасында гүлді қырыққабаттың тұтас басы, айналасында дөңгелек тәрізді қатерлі ісіктер, оларды фрикаделькалармен ауыстырыңыз. Сондай-ақ, гүлді қырыққабаттың басын қатерлі ісік мойындары мен аяқтарымен жауып, бәрін маймен құйыңыз (жақсырақ қатерлі ісікпен), котлеттермен, ысталған тілмен, сиыр етімен безендіріңіз. Винегретке 200 г бұршақ, 3/4 сәбіз, 3-4 жер алмұрт, 100 г спаржа, 6-12 морель, 2-3 бас гүлді қырыққабат қосылады.