Гуссар бауыры
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер сиыр еті 1 кг, сары май 50 г, үгітілген сары ірімшік 1/2 кесе, пияз 2, жұмыртқаның сарысы 2, нан үгіндісі 1/2 кесе, тұз, ұнтақталған бұрыш дәміне қарай.
Сипаттамасы Сиыр етінің целлюлозасының бір бөлігін (қалың шетінен) ұсақтағышпен жақсылап шайқаңыз, тұздап, пешке негізгі әдіспен қуырыңыз, үстіне шырын немесе сорпа құйыңыз. Ет қуырылып жатқанда, тартылған етті дайындаңыз: пиязды өте ұсақтап турап, сары майға аздап қуырыңыз. Содан кейін оны үгітілген ірімшік, жұмыртқаның сарысы, бұрыш, тұз, нан үгіндісі қосылған ыдысқа араластырыңыз. Қуырылған еттің бір бөлігін тілімдерге кесіңіз (қалыңдығы саусақпен), бірақ соңына дейін кеспей (парақтары бар дәптерге ұқсайтындай етіп). Ет тілімдерінің арасына тартылған ет қабаттарын салып, одан әрі өңдеу кезінде құлап кетпес үшін бөлікті кең таспамен байлаңыз. Етті кастрюльге салыңыз, етті қуырудан қалған шырынмен жабыңыз, қақпақпен жабыңыз және жұмсақ болғанша қайнатыңыз. Дайын етті кастрюльден алыңыз, таспадан босатыңыз және кеспемен көлденеңінен кесіңіз. Бөлшектерді табаққа салыңыз және кез келген күрделі гарнирмен безендіріңіз.