Қуырылған қой еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер қой еті 1 кг, сарымсақ 1 бас, дәміне қарай тұз, сары май (егер қой еті өте майсыз болса). Гарнир үшін: картоп немесе қарақұмық ботқасы, жаңа піскен қияр, қызанақ, ақжелкен немесе аскөк.
Сипаттамасы Қойдың бір бөлігін тұз бен сарымсақпен сүртіңіз де, май жағын жоғары қаратып майланған пісірме табаққа салыңыз. Науаны жақсы қыздырылған пешке салыңыз да, ол қызарғанша қуырыңыз. Пештегі отты азайтыңыз және мезгіл-мезгіл (алғашқы 10-15 минут) қойдың үстіне одан бөлінетін шырын құйыңыз. Егер шырын аз болса, науаға су қосыңыз - бұл шырын шығаруды жақсартады. Еттің дайындығын аспазшының инесімен немесе шанышқымен тесу арқылы анықтайды. Қуырылған қой етін кесектерге бөліп, табаққа салыңыз, үстіне ет шырынын құйыңыз. Етті гарнирмен жабыңыз: қуырылған картоп немесе ұсақталған қарақұмық ботқасы. Шөптермен, жаңа піскен қиярмен, қызанақпен безендіріңіз. Қой етінің ерекше дәмін жеңу үшін оны қуырмас бұрын (30 минут) дәмдеуіштермен қайнатылған сірке суының әлсіз ерітіндісінде ұстаңыз.