Қой етінен жасалған буглама
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты12 минут
Өнімдер 800 г қой еті, 8 бас пияз немесе 2 шоқ жасыл, 2 ас қасық қой майы, 1,5 кесе ткемали, 1 капсикум, 2 ас қасық зімбір немесе шафран тұнбалары, эстрагон, кинза, жалбыз, сарымсақ, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Қой етінің етін пленкалардан тазалаңыз, жуыңыз, кішкене кесектерге кесіңіз, бір порцияға 5-6, қуырыңыз, қой етінің майы қосылған табаға салыңыз да, 10-12 минут қайнатыңыз. Содан кейін жіңішке туралған пиязды немесе жасыл пиязды қосып, дайын болғанға дейін бұқтыруды жалғастырыңыз. Бұқтырудың соңында аздап сорпаны құйып, үгітілген сарымсақ, майдалап туралған жалбыз, кинза, эстрагон, имбирь, тұз, бұрыш қосып дәмдеңіз, ткемалидің жасыл жемістерін қосып, қайнатыңыз және оттан алыңыз. Қызмет көрсету кезінде қойдың үстіне бұқтырылған тұздықты құйыңыз. Қанша порцияға арналған: 6.