Құйрық майы қосылған қой етінен жасалған кәуап
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қой еті 160, құйрық майы 60, пияз немесе жасыл 60, қызанақ 100, лимон 1/4 дана, тұздық 30, бұрыш, тұз
Сипаттамасы Қой етінің етін салмағы 20-25 г кесектерге турап, бұрыш сеуіп, лимон шырыны мен үгітілген пияз қоспасымен сеуіп, суықта 5-6 сағат ұстайды, құйрық майын кесекпен қайнатады. жарты сағат, содан кейін жіңішке етіп турап, қой етімен араластырып, шашлыққа (Шашлык) салады. Барбекюді грильде қуырады, мезгіл-мезгіл тұз ерітіндісімен құйып отырады. Гарнирге жіңішке туралған пияз немесе жасыл пияз, қызанақ, ыстық суық тұздықтар беріледі.