Глазместарсиль ("Глазурьдің майшабағы")
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Майшабақ 120, пияз 30, сәбіз 20, қара бұрыш 2, қыша дәндері 2, лавр 0,5, имбирь 0,5, тұздық үшін: сірке суы (3%) 60, су 60, қант 30.
Сипаттамасы Майшабақ 12 сағат бойы суға малынған, содан кейін қалыңдығы 2-3 см кесектерге кесілген. Суды қант пен сірке суымен қайнатып, салқындатады. Майшабақ шыныға, қыштан жасалған ыдысқа немесе эмальданған ыдысқа салынады, сақиналарға кесілген пияз мен сәбіз, қара бұрыш бұршағы, қыша дәндері, лавр, зімбір қосылады, осының бәрі тұздықпен құйылады және суықта 2 күн қалдырылады.