Ыстық картоп қосылған орыс стиліндегі майшабақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1/2 майшабақ, 1 пияз, 1 ас қасық. өсімдік майының қасық.
Сипаттамасы Майшабақты филе етіп тураңыз. Ол үшін басын кесіп, ішін кесіп, ішін алып тастау керек. Содан кейін теріні арқа бойымен кесіп, басынан бастап алып тастаңыз. Филені (целлюлозаны) омыртқа мен қабырға сүйектерінен бөліп алыңыз. Кесу алдында тұздалған майшабақты суық суға, квасқа, сыраға, салқын сүтке (егер майшабақ күшті болса) немесе салқын шайға (егер майшабақ жұмсақ болса) 2-4 сағат бойы сұйықтықты бірнеше рет ауыстырып, тым көп тұздаңыз. Пісірілген филені ұзынша табаққа салыңыз - майшабақ, екі жартысын бірге немесе әрқайсысын бөлек қойып, қиғаш етіп тураңыз, басы мен құйрығын бекітіңіз, сақиналарға кесілген пияз себіңіз, өсімдік майын құйыңыз. Ыстық картоп пен сары майды бөлек ұсыныңыз.