Клужский стиліндегі пияз қосылған майшабақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Майшабақ-1200 кг, қант-1 ас қасық, хош иісті бұрыш - 5 бұршақ, сірке суы - 100 мл, даршын - 2 г, қыша дәндері - 2 г, пияз - 1 кг, өсімдік майы - 80 мл.
Сипаттамасы Майшабақты филеге бөліңіз (артқы жағынан кесіп, теріні басынан құйрығына дейін алып тастаңыз және целлюлозаны қаңқадан бөліңіз), суық суға батырыңыз. Сірке суын, қантты, хош иісті бұрышты, даршын, қыша мен өсімдік майын жақсылап араластырыңыз, туралған пиязды қосып, тұздықты 2-3 сағатқа қалдырыңыз. Суға малынған майшабақ филесін табаққа салыңыз да, дайындалған тұздықпен дәмдеңіз, ыдыстың шеттерін пияз кесектерімен безендіріңіз.