Саңырауқұлақтармен пісірілген сазан
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 кг. сазан, 200 г жаңа порчини саңырауқұлақтары немесе саңырауқұлақтар, 70 г. май, 2 пияз, 1 1/2 кесе қаймақ, 1 ас қасық ұн, 100 г. үгітілген өткір ірімшік, 2 ас қасық нан үгіндісі.
Сипаттамасы Сазанды қабыршақтар мен ішкі ағзалардан тазалаңыз. Филені кесіп, майланған металл табаққа салыңыз да, пеште пісіріңіз, бірақ толық дайын болғанға дейін емес. Саңырауқұлақтарды қабығынан тазалаңыз, жақсылап шайыңыз, едәуір ірі тілімдерге бөліңіз, кастрюльге салыңыз, туралған пиязды, тұзды, бұрышты, 1/4 кесе суды қосып, дайын болғанға дейін қайнатыңыз. Балықты саңырауқұлақтармен жабыңыз, ұн қосылған тұздалған қаймақ құйыңыз, ірімшікке қалың себіңіз, сирек үккіште сүртіңіз және нан үгіндісімен араластырыңыз. Еріген сары маймен себіңіз және қызарғанша пеште пісіріңіз. Бір табаққа ыстық күйінде қызмет етіңіз.