Сәбіз және сүзбе кәстрөлі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 6-8 сәбіз, 0,5 кесе жарма, 3,5 кесе сүт, 1 кесе сүзбе, 3 жұмыртқа, 1-2 ас қасық. дәміне қарай ас қасық нан үгіндісі, тұз, қант және қаймақ.
Сипаттамасы Сәбізді жуыңыз, тазалаңыз, кесектерге кесіңіз, ыдысқа салыңыз, сәбізді әрең жауып тұратындай етіп су құйыңыз, баяу отқа қойыңыз және дайын болғанға дейін қайнатыңыз. Содан кейін сәбізді ұсақтаңыз немесе ет тартқышта ұнтақтаңыз. Қою жарма ботқасын пісіріп, оған пісірілген сәбіз, сүзбе, жұмыртқа, тұз, қант қосып, жақсылап араластырыңыз. Қуыруға арналған табаны немесе үлкен торт пішінін маймен майлаңыз, нан үгіндісіне себіңіз, сәбіз массасын салып, пеште пісіріңіз. Дайын кастрюльді үстіңгі жағына сәйкес келетін ыдыспен жабыңыз, кастрюль үстіңгі жағында болатындай етіп аударыңыз және қаймақпен бірге қызмет етіңіз.