Борақтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Бораки - армян тұшпарасы. Олардың басқа халықтардың тұшпараларынан басты айырмашылығы - тартылған ет олар үшін алдын ала қуырылады, тұшпаралардың өздеріне цилиндрлік пішін беріледі және үстіңгі жағында ашық қалдырылады, ең соңында қайнатылмайды, бірақ рұқсат етіледі, содан кейін қуырылады. Тест үшін: 200 г. ұн, 1 жұмыртқа, 1 - 2 ас қасық су. Толтыру үшін: 300 г ет (сиыр еті), 100 г пияз (3 пияз), 1 шай қасық ұнтақталған қара бұрыш, 3 ас қасық ащы шөптер. Тұздық үшін: 1 - 2 кесе матсун (қышқыл сүт), 1 бас сарымсақ. Пияз бен боракты қуыруға арналған: 100 - 150 г май.
Сипаттамасы Қатты қамыр илеңіз, оны қалыңдығы 2 - 3 мм қабатқа жайыңыз, төртбұрыштап тураңыз (5 -тен 6 см-ге дейін). Толтырманы жасаңыз, оны қуырыңыз, қамырдың төртбұрыштарына салыңыз, үстіңгі жағы 1 см жетпейтіндей етіп боракс жасаңыз. ашық шыңға. Борактарды эмальданған табаға қабаттарға ашық бөлігі үстіңгі жағында болатындай етіп салыңыз. Кәстрөлге кішкене сорпаны (1 - 1,5 кесе) құйыңыз, мықтап жабыңыз және өте баяу отта жартылай дайын болғанға дейін қалдырыңыз. Борактарды алып тастаңыз, оларды елекке салыңыз, сорпаны ағызып жіберіңіз және оларды алдын ала қыздырылған табада қызарғанша қуырыңыз. Тұшпараны табаққа салыңыз да, майдалап туралған сарымсақ қосылған матсунды құйыңыз. Қанша порцияға арналған: 2.