Кулебяка жаңа саңырауқұлақтармен бірге
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қамыр. Толтыру үшін: 2 кг жаңа порчини саңырауқұлағы, 100 г сары май, тұз, дәміне қарай ұнтақталған қара бұрыш, 2 - 3 ас қасық қаймақ. Құймақтарға арналған қамыр салманы қабаттастыруға арналған: 2 ас қасық ұн, 1 жұмыртқа, 1/2 кесе сүт немесе су, 1 ас қасық өсімдік майы, пышақтың ұшында тұз және қант. майлау үшін 1 сарысы.
Сипаттамасы Қамырды қалыңдығы шамамен 0,8 - 0,9 см тіктөртбұрыш түрінде жайыңыз. Қамырдың ортасына саңырауқұлақ салмасы қабатын, үстіне құймақ, қайтадан саңырауқұлақ салмасын және т.б., үстіңгі қабатын саңырауқұлақ салмасын салыңыз. Қамырдың қарама-қарсы ұштарын біріктіріңіз, қысыңыз. Кулебякидің бетін және бүйірлерін шанышқымен шаншып, сарысымен майлап, гофрленген пышақпен кесілген жіңішке илектелген қамырдың тар жолақтарынан жасалған байланыстырғышпен безендіріңіз. Сондай-ақ, байланыстырғышты сарысымен майлаңыз. Саңырауқұлақтарды толтыруға арналған құймақтарды келесідей етіп дайындаңыз: жұмыртқаны көбікке ұрып, сүт, тұз және қант қосып, ұн қосып, өсімдік майын құйыңыз, сұйық қамыр илеңіз, одан 3 жұқа құймақ пісіріңіз. Толтырманы дайындау үшін жаңа порчини саңырауқұлақтарын сұрыптаңыз, шайыңыз, қаймақ қосылған сары майға жақсылап қуырыңыз, тұздық буланғанша тұз бен ұнтақталған қара бұрыш қосыңыз. Толтыруға 1 - 2 ас қасық майдалап туралған аскөк немесе ақжелкен қосуға болады. Қаймақ тұздығына кулебякқа қызмет етіңіз. Қанша порция үшін: 10.