Жабық пирог
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Қышқыл қамырды дайындаңыз: ұн 1 кг, жылы су 2 стакан, өсімдік майы 3 ас қасық, тұз 1 шай қасық, қант 1 ас қасық, ашытқы 25-30 г. немесе қатпарлы қамыр: ұн 400 г, сары май 400 г, су 1 стакан, тұз 1 шай қасық.
Сипаттамасы Егер пирог қантсыз толтырумен дайындалса, қамырға қант қоспаңыз. Қамырды қалыңдығы 1 см қабатқа жайыңыз, оны илектеу түйреуішке бұраңыз, пісіру парағына жіберіңіз, ақырын жайыңыз, содан кейін тегістеңіз. Толтырманы қамырдың үстіне біркелкі қабатқа салыңыз. Қамырдың дәл сол екінші қабатын жайып, оны сол әдіспен толтырғыштың үстіне қойыңыз. Екі қабаттың шеттерін қысып, тігісті төмен қарай бүктеңіз. Тортты дәлелдеу үшін 15-20 минутқа қалдырыңыз, содан кейін бетін жұмыртқамен майлаңыз, оның бетіне шанышқымен қыздыру жасаңыз және пеште 200-210 С температурада пісіріңіз. Осы және басқа пирогтарға арналған толтырулар әр түрлі болуы мүмкін. Олардың кейбірін қалай дайындау керектігі осы бөлімнің соңында сипатталған.