Раушанмен бірге пирог
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қамыр: 1 кг ұн, 50 гр. ашытқы, 2 стакан сүт, 150 гр. қант, 70 гр. маргарин, 1 шай. қасық тұз, 1 жұмыртқа. Салмасы: 350-400 гр. қою алма джемі. Аяқтау: ұннан, судан және ерікті түрде дайындалған ашытқыдан жасалған қалың, берік қамыр.
Сипаттамасы Қатты қамыр илеңіз және ашыту үшін жылы жерге қойыңыз. 1,5-2 сағаттан кейін, қамыр көтерілгенде, жылытуды жасаңыз. Қамырды қайтадан көтеріп, қыздыруды қайталаңыз. Қамырды қалыңдығы 1 см сопақша торт түрінде жайып, майланған пісірме табаққа салыңыз. Толтырманы тортқа біркелкі қабатқа салыңыз. Екінші тортты жайып, онымен тортты жабыңыз, тігісті қысыңыз. Қамырдың бірдей бөліктерінен диаметрі шамамен 1 см болатын екі жіңішке ұзын өрімді жайып, оларды жіппен өріңіз. Сары маймен майланған пирогтың жиегіне жіпті салыңыз, оны пирогқа мықтап басыңыз. Бетін сарысымен майлаңыз. Ұннан, судан және ашытқыдан үгітілген қамыр дайындаңыз. Ол үшін үстелге ұнның жұқа қабатын құйып, оны өте тығыз, серпімді-пластикалық консистенцияны алғанға дейін қамырдың бір бөлігіне сүртіңіз. Пирогты безендіру үшін қамырды 0,1-0,2 см қабатқа жайып, пішіні ашық парашютке ұқсайтын дайындамаларды кесіңіз. Дайындамалардың қарама-қарсы ұштарын бір-біріне мықтап жалғап, бір-біріне салыңыз, сонда әрбір келесісі алдыңғысымен дерлік қабаттасып, оны "құшақтап", бүршік, раушан гүлін қалыптастырады. Бүршікке 3 жапырақ, раушанға 5-6 жапырақ жеткілікті. Бетін сарысымен майлаңыз. Тортты 240-250 градус температурада пісірілгенге дейін пісіріңіз. Мерекелік дастарханға ұсыныңыз. Рецептті Пауыл жіберген.