Балық, ірімшік және жұмыртқа қосылған Кулебяка
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер Қамыр. Толтыру үшін: 200 г күріш, 100 г сары май, дәміне қарай тұз, 5 қатты пісірілген жұмыртқа, 1 - 1,2 кг балық, сүйектен және теріден тазартылған. Балықты қуыруға арналған май, майлау үшін 1 сарысы.
Сипаттамасы Кулебяканы дайындау үшін қамырды жайыңыз, күріштің жартысын, күріштің үстіне - сары майға қуырылған балық кесектерін салыңыз, туралған жұмыртқа себіңіз, үстіне күріштің қалған жартысын салыңыз, қамырдың қарама -қарсы ұштарын біріктіріңіз, тігісті қысыңыз, кулебяканы тігісін төмен қаратып аударыңыз, майланған пісірме табаққа салыңыз, бетін шанышқымен шаншыңыз, 15-20 минут қоя тұрыңыз, содан кейін бетін сарысымен майлаңыз, 180 ° C температурада пісірілгенге дейін пісіріңіз. Күрішті толтыруды келесідей етіп дайындаңыз: күрішті жұмсақ болғанша қайнатыңыз, шайыңыз, суды ағызыңыз, ұсақ тұз бен май құйыңыз, майдалап туралған жұмыртқамен араластырыңыз. Қанша порция үшін: 10.