Үй стиліндегі кәстрөл
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер сүзбе 500 г, сары май 100 г, қант 1/2 кесе, жұмыртқа 3, нан үгіндісі 2 ас қасық, үй кеспесі 300 г, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Үйдегі кеспені тұзды суға пісіріп, дуршлагқа тастаңыз. Жұмыртқаның ағын сарысынан бөліп алыңыз. Сарысын басқа тағамдарды дайындау үшін қолданыңыз, белки жақсылап шайқаңыз. Сүзбені жұмыртқаның бел, түйіршіктелген қант, тұз, сары майдың жартысымен сүртіңіз. Қалған майдың жартысын терең табада ерітіп, оған қайнатылған кеспе мен тартылған сүзбе қабаттарын салыңыз, сонда үй кеспесінің жоғарғы қабаты болады. Бетін тегістеңіз, сары май құйыңыз, нан үгіндісіне себіңіз. Табаны алдын ала қыздырылған пешке салыңыз да, дайын болғанға дейін пісіріңіз.