Теңіз қырыққабаты қосылған кеспе
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер үй кеспесі 300 г, сүт 1 л, су 2 стақан, қайнатылған теңіз қырыққабаты 150 г, сүзбе 400 г, жұмыртқа 3, қант 4 ас қасық, сары май 2 ас қасық, үгітілген ірімшік 3 ас қасық, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Суды тұздап, отқа салыңыз, қайнаған кезде оған кеспе лақтырыңыз. Кеспені жартылай дайын болғанға дейін қайнатыңыз, кастрю- люге сүт қосыңыз және жиі араластыра отырып, кеспені тұтқыр массаға айналғанға дейін пісіріңіз. Теңіз қырыққабатын ет тартқыштан өткізіп, сүзбені сүртіп, қырыққабатпен араластырыңыз, қантпен езілген жұмыртқаның сарысын қосыңыз. Қоспаны қырыққабат пен сүзбемен араластырыңыз, шпатламен жақсылап шайқаңыз және жұмыртқаның ағын ақырын енгізіңіз. Массаны маймен майланған терең табаға салыңыз, үгітілген ірімшік себіңіз, маймен себіңіз және пеште пісіріңіз.