Чак-чак (қуырылған қантталған кеспе)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 кг ұн, 10 жұмыртқа, 0,5 шай қасық тұз, 1 ас қасық. қасық алкоголь, арақ немесе коньяк, 1 кг бал, 1 стакан қант, терең қуыру үшін - 1,5 кг еріген сары май.
Сипаттамасы Жұмыртқаны, тұзды шайқаңыз және қамыр илеңіз. Қамырға 1 үстел қосыңыз. қасық спирт, арақ немесе коньяк. Қамырды майлыққа орап, жатуға қалдырыңыз. Бірнеше минуттан кейін оны қалыңдығы 2 мм-ден аспайтын етіп жайып, ені 2-3 см жолақтарға кесіңіз де, кеспені тураңыз, содан кейін оларды қатты қуырыңыз. Қуырылған кеспені салқындату үшін жайыңыз. Басқа ыдыста балды ерітіп, оған түйіршіктелген қант қосып, қант ерігенше араластырыңыз. Дайын болған кезде ыдыстарды оттан алып, кеспені әлі ыстық балға құйыңыз, араластырыңыз. Алынған массаны маймен майланған терең табақтарға салыңыз да, қолдарыңызбен жақсылап сығыңыз (алақандар күйіп қалмас үшін және кеспе оларға жабысып қалмас үшін алдын ала суық сумен сулаңыз). Дайын тағамды суығанша қалдырыңыз. Қызмет көрсету кезінде кесектерге кесіңіз. Рецептті Юлия жіберді