Даршын қосылған круассандар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қамыр: 1 кг ұн, 80 гр. қант, 20 гр. құрғақ сүт, 70 гр. жұмыртқа ұнтағы, 15 гр. тұз, 20 гр. тез ашытқы, 0,5 л. су, 70 гр. маргарин Толтыру: 2 үстел. даршын қасықтары, 8 үстел. қасық қант.
Сипаттамасы Наубайханадан алынған шынайы рецепт. Ұнды, ашытқыны, қантты, құрғақ сүтті, жұмыртқа ұнтағын, тұзды араластырып, су қосыңыз. Қамыр илеңіз, сүлгімен жабыңыз, жылы күйде көтеріңіз (шамамен 2 есе). Көтерілген қамырға ұсақ кесектерге кесілген маргаринді жақсылап араластырыңыз, қамырды қайтадан қалдырыңыз, көтерілгенше қалдырыңыз. Осыдан кейін, қамырды бөліктерге бөліңіз (24 круассанға жеткілікті болуы керек) және олардың шарларын айналдырыңыз, олар қайтадан көтерілу үшін қалдырылады. Көтерілген қамыр шарларын алақанға жайып, ұзын конустар жасау керек (басқаша айтқанда - сәбіздің ұзындығы 15- 18 сантиметр). Қамырдан ұзын үшбұрыштар жасау үшін бұл конустарды илектеу түйреуішпен ұзына бойына жайыңыз. Содан кейін қантты даршынмен араластырып, әр үшбұрышқа 1 шай қасық салмасын құйып алу керек (кең бөлігінен үшбұрыштың ортасына дейін құйыңыз!). Осыдан кейін сіз круассандарды айналдыра аласыз. Үшбұрыштың кең жиегінен ұстап, оны бүктеп, ұқыпты бауырсақ жасау үшін конустық жағына қарай айналдырыңыз. Қамырды бұрау кезінде созудың қажеті жоқ. Дайын рогаликтерді қайтадан жылы күйде қалдырыңыз және соңғы рет көтерілуге қалдырыңыз. Енді сіз оларды жұмыртқамен майлап, майланған пісірме табаққа салып, пеште пісіруге болады. Басқа нәрсемен толтыруға тырысуға болады. Рецептті Сергей жіберген