Пасха торты және Пасха
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Біздің үйде олар мұны басқаша жасайды, бірақ өте дәмді: 1 кг сүзбені дуршлаг арқылы сүртіңіз. 200 гр қосыңыз. қаймақ, 5 жұмыртқа, 600 гр. қант, 150 гр. сары май, 100 гр. мейіз, 50 гр. тәтті туралған бадам, 1,5 ваниль ұнтағы. Әрі қарай, сол сияқты - оны зығыр майлыққа, содан кейін дуршлагқа стаканға, пресс астына және тоңазытқышқа салыңыз.
Сипаттамасы Мен торттарды осылай пісіремін - өлшеуіш банка, Егер кішкентай отбасы үшін - жарты литрлік банка алып, сүтті, қантты, жұмыртқаны өлшеңіз. Егер сізге үлкенірек литр қажет болса - бірақ содан кейін қамырды міндетті түрде эмальданған шелек табаға салу керек. 0,5 литр сүт, жарты литрлік банка қант, 10 жұмыртқа - жарты литрлік банка шығады, 300 гр. еріген сары май, 2-ші үстел. қасық өсімдік майы, ашытқы, үстел. бір қасық бал, бір шымшым тұз, ұн. Қамырды салыңыз - ашытқы, бір стақан жылы сүт, аздап қант, аздап ұн. Жұмыртқаны ақ қантпен ұрып, сары май, жылы сүт, тұз және бал қосыңыз. Ұнды құймақ пен қамырға сәйкес келетін етіп қосыңыз - ол көбіктеніп кетуі керек. Жылы жерге қойыңыз, мен оны жылы суға арналған ыдысқа салдым, бірақ сіз оның мөлшерін білуіңіз керек, әйтпесе қамыр қабырғалар бойымен қайнайды. Әр илеген сайын 5 рет көтерілуге рұқсат етіңіз - қамыр қабырғаға жабыспауы керек. Қамырды неғұрлым ұзақ илесеңіз, соғұрлым жақсы болады. Ұнды қамыр жұмсақ болатындай етіп хабарлаңыз, илеңіз, жайыңыз, кишмишті ұнға айналдырыңыз және қамырдың үстіне біркелкі жайыңыз. Кишмишті май ағызғышта алдын ала қайнатуға болады - ол жұмсақ әрі дәмді болады, орамға оралып, содан кейін қайтадан иленеді. Калька қағазынан түбі мен қабырғаларын темір банкаларға кесіңіз. қабырғаларды банкалардан жоғары етіп жасаңыз, өсімдік майымен жақсылап жайыңыз, банкаларға салыңыз (литрлік банкаларды қолданған дұрыс). Қамырдың үштен бір бөлігін қамырдың үстіңгі жағы тегіс болатындай етіп толтырыңыз-әжімсіз дөңгелек, жылы жерге қойыңыз, жақындатыңыз және пісіріңіз. Банкалардан алыңыз, қағазды алыңыз, оны оңай алып тастау керек, суытып қою керек, үстіне қантпен салқындатылған ақуызды жайып, үстіне боялған тары себіңіз. Мен кішкене қамырды орамға қоямын - мен жаңғақты қантпен немесе көкнәр тұқымын қантпен ұнтақтаймын, бірақ көкнәр тұқымын алдымен сумен қайнатып, ағызып, содан кейін ұнтақтау керек. Орамды сарысымен жайыңыз, жақындатыңыз және пісіріңіз. 1911 жылғы аспаздық кітапта Пасха мерекесіне арналған рецепт келесідей: 4 фунт жаңа сүзбе алыңыз, електен сүртіңіз, 1 фунт сары маймен езіңіз, 1,5 стакан қант ұнтағын құйыңыз, бір стақан тәтті қаймақ құйыңыз, 1 шай қасық қойыңыз. таңдалған және жуылған мейіз немесе даршын, тегіс болғанша араластырыңыз, оны ыдысқа салыңыз, оның түбін, сондай -ақ шеттерін таза шүберекпен жабыңыз, екі күн бойы пресс астына қойыңыз, содан кейін шүберекпен алып тастаңыз және қойыңыз табаққа. Пасхада шоколад қосылған қант ұнтағының орнына жарты фунт үгітілген немесе пышақпен қырылған шоколадты жарты фунт қант ұнтағымен араластырады. Мәсіхтің жексенбісі құтты болсын! Рецепттерді Глория жіберді.