Грек Пасха пирогы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Ашытқы 60 г, сүт 120 г, қант 100 г, ұн 1 кг, бір шымшым тұз, үгітілген қабық 1 апельсин, бір стақан жылы су, 200 г күнжіт тұқымы, 5 қатты пісірілген және ашық қызыл бояумен боялған жұмыртқа, сарысы 1 жұмыртқа, өсімдік майы мен күнжіт науаға арналған тұқым.
Сипаттамасы Ашытқыны сүт пен қантпен сұйылтып, 10 минутқа қалдырыңыз. 125 г ұн қосып, араластырыңыз, жылы жерге қойыңыз және келесі күнге дейін көтеріңіз. Қамырды қалған ұнмен араластырып, тұз, қабық, су қосып, жарты сағат илеңіз. Қамырдың үштен екі бөлігінен қалыңдығы бес сантиметр болатын ұзын, тегіс бөлке жасаңыз. Пісіру парағын маймен майлап, күнжіт тұқымына себіңіз. Қамырды пісіру парағына салыңыз. Қамырдың қалған бөлігінен пісіру парағындағы бөлкемен бірдей ұзындықтағы екі жұқа роликті ораңыз. Роликтерді күнжіт тұқымына орап, қамырдың бір -біріне жабысып қалуын қамтамасыз ету үшін оларды нанның айналасына қойыңыз. Жұмыртқаны қамырға қиғаш етіп салыңыз, нанды жұмыртқаның сарысымен майлап, күнжіт себіңіз. Тортты жылы жерде үш сағат бойы көтеруге рұқсат етіңіз. Пеште 200 градус температурада шамамен бір сағат пісіріңіз.