Шие тосабы қосылған құймақтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Ұн - 300 г, сүт - 300 мл, 2 жұмыртқа, май - 100 г, қант ұнтағы - 125 г, шие джемі - 150 г, қабығы 1 лимон, ванилин, тұз.
Сипаттамасы Сүттен, жұмыртқадан, ұннан, қанттың бір бөлігінен, ванилиннен, лимон қабығынан және тұздан сұйық біртекті қамыр дайындаңыз. Қамырды шөмішпен майланған және қатты қыздырылған табаға құйып, құймақтарды екі жағынан қызартып алыңыз. Әр құймақты шие джемімен майлап, сабанмен ораңыз. Құймақтарды табаққа салыңыз, қант ұнтағын себіңіз және жылы күйде қызмет етіңіз. Коньяк немесе ром себу арқылы қызмет етуге болады. Құймақтарды ет тартқыштан өткізілген және күйдірілген сүтпен (50 мл) грек жаңғағымен (200 г) толтыруға болады.