Ірімшік қосылған плэчинта
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер (плэчинта - румын торты) Ұн - 600 г, телемея ірімшігі - 600 г, сары май - 250 г, 2 жұмыртқа, ұн - 50 г, тұз - 1 шай қасық.
Сипаттамасы Ұннан, тұздан және судан қатты емес қамырды ауыстырыңыз. Қамырды 7 тең бөлікке бөліп, оларды шарлардың пішініне келтіріңіз, әр шарды еріген сары маймен жақсылап майлап, 15 минутқа қалдырыңыз, содан кейін әр шарды жайып, жылы еріген сары маймен майлап, төртбұрыштап бүктеңіз. квадраттар. Квадраттарды маймен майлап, суық жерге 30 минутқа қойыңыз. Суықта ұсталған шаршыларды кезекпен өте жұқа парақтарға жайып, алдымен екі парақты пісіру парағына қойып, жұмыртқа мен ұн қосылған қаймақтан, үгітілген ірімшіктен жасалған салманың жартысын екінші параққа салыңыз. Толтырманың үстіне тағы екі парақты, үстіне қалған салманы, үстіне қалған үш парақты салыңыз. Толтырма ағып кетпес үшін парақтардың шеттерін ішке қарай бұраңыз, пластинаны ұрылған жұмыртқамен майлаңыз және қызарғанша орташа отта пісіріңіз. Қажетті мөлшердегі кесектерге кесілген тағамдар үшін үстелге қызмет етіңіз.