Сүзбе мен қаймақ қосылған тұшпара
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер Ұн - 400 г, сүзбе - 400 г, 5 жұмыртқа, қант - 50 г, қаймақ - 200 мл, май - 100 г, тұз - 25 г.
Сипаттамасы Кеспеге арналған қамырды 3 жұмыртқа мен суға илеңіз, жұқалап жайыңыз (1, 52 мм), ақуызбен майлаңыз және 6 см2 квадраттарға кесіңіз. Сүзбені екі сарысы мен қантпен бөлек ұнтақтаңыз. Толтырманы төртбұрыштап жайып, оларды үшбұрышқа орап, шеттерін шымшып, тұшпараны қайнаған тұзды суға салып, орташа отта 20 минут пісіріңіз. Қызмет көрсетер алдында тұшпараның үстіне еріген сары май мен жаңа қаймақ құйыңыз.