Көкнәр тұқымымен бірге калачи
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты45 минут
Өнімдер Ұн - 400 г, сары май - 100 г, өсімдік майы - 50 мл, қант - 200 г, 2 жұмыртқа, сүт - 200 мл, ашытқы - 25 г, көкнәр тұқымы - 75 г, лимон қабығы - 10 г, тұз - 10 г.
Сипаттамасы Ашытқыны сүтпен сұйылтыңыз, ұн, қант (120 г) және тұзбен араластырыңыз, сарысын қосып, қамыр илеңіз. Сары майды (75 г) көкөніс майымен араластырып, қамырға біртіндеп қосыңыз, оны қолмен немесе миксермен жақсылап илеуді жалғастырыңыз. Бұлғанған белки иленген қамырға абайлап салып, қолайлы болу үшін жылы жерге 45 минутқа қойыңыз. Көтерілген қамырды екі бөлікке бөліңіз, оның ішінен диаметрі 30 см дөңгелек қабаттарды жайыңыз. Қабаттарды салқын сары маймен майлаңыз (10 г), әр қабатты төртке бүктеп, 30 минутқа қалдырыңыз. Әр қабатты қайтадан жайып, ортасына қант (80 г) мен лимон қабығымен араластырылған көкнәр тұқымын салыңыз. Толтырманы еріген сары маймен себіңіз де, қабаттарды орап, майланған және қант себілген қалыптарға салыңыз, олар қолайлы болғанша күтіңіз (көлемі 2 есе артады), сарысымен майлап, орташа отта пісіріңіз.