Молдова тіліндегі гудулуф
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Картоп - 1 кг, ұн - 100 г, 2 жұмыртқа, сүт - 100 мл, өсімдік майы - 100 мл, пияз - 100 г, сыра ашытқысы - 10 г, ас содасы - 2 г, дәміне қарай бұрыш және тұз.
Сипаттамасы Тазартылған картопты тұзды суға қайнатыңыз, суды ағызып, картопты езіңіз. Пиязды ұсақтап турап, өсімдік майының бір бөлігімен құтқарыңыз. Ұнтақталған картоптың жартысын тұздалған пияз мен ұнтақталған бұрышпен араластырыңыз. Ашытқы қамырын сүтке бөлек илеңіз және оны жылы жерге 15-20 минутқа қойыңыз. Қамыр қолайлы болған кезде оған ас содасын, жұмыртқаны, тұзды және қалған картопты қосып, қатты қамыр илейміз, оны тең бөліктерге бөлеміз, әр бөлігін жайып, пісірілген тартылған картоп пюресімен толтырамыз, гудулуфқа дөңгелек пішін береміз. . Гудулуфты майланған пісірме табаққа салыңыз, ұрылған жұмыртқамен майлаңыз және пешке шығарыңыз.