Пісірілген сүзбелер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сүзбе - 300 г, ұн - 3 ас қасық, май - 100 г, ақ нанның үгіндісі - 50 г, сүт - 1 стакан, қаймақ - 100 мл, 3 жұмыртқа, нан үгіндісі - 2 ас қасық, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Сүзбені сарысуды ағызу үшін жүктің астына қойыңыз, сосын сүтке малынған ақ нанның үгіндісімен електен сүртіңіз, аздап тұз бен 3 шикі сарысын қосып араластырыңыз. Ұнтақталған белки мен 3 ас қасық ұнды сүзбе массасымен қатты емес қамыр алынғанша араластырыңыз, оны шарларға бөліңіз де, бас бармағыңызбен әр шарға құдық жасап, оларды кең табада қайнап жатқан тұзды суға салыңыз. Алдымен қатты отта, сүзбе қалқып тұрған кезде, содан кейін баяу отта, дайын болғанға дейін пісіріңіз. Сүзбені саңылаулы қасықпен табаққа салыңыз да, үстіне еріген сары майды құйыңыз. Сары майға қуырылған нан үгіндісімен немесе жаңа қаймақпен бірге қызмет етіңіз.