Юшка тоқаштармен (Полтава облысы)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 500 г картоп, 100 г пияз, 25 г күнбағыс майы, бұрыш, тұз, лавр жапырағы, аскөк - дәміне қарай. Тұшпара: 250 г ұн, 2 жұмыртқа, 400 г су.
Сипаттамасы Украин асханасында картоптан, макароннан, бұршақ дақылдарынан, көкөністерден, дәнді дақылдардан, саңырауқұлақтардан жасалған юшкалар өте танымал. Юшектерді дайындау үшін сорпалар (ет, сүйек, саңырауқұлақ, балық), көкөніс қайнатпалары, сүт қолданылады. Юшкаларға қаймақ, пирогтар, тұшпара, құлақ беріледі. Картопты тазалаңыз, кесіңіз және қайнатыңыз. Содан кейін қайнатпаға тұшпара, тұздалған пияз, бұрыш, тұз, лавр жапырағын салып, 10-15 минут қайнатыңыз. Тұшпара. Ұннан, жұмыртқадан және судан ашытқысыз қамыр илеңіз. Оны жұқа қабатқа жайыңыз, төртбұрыштап тураңыз.