Шешен-ингуш тіліндегі құс
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Құс еті 140, жүгері немесе бидай ұны 160, пияз 60, сары май 20, сүт 50, дәмдеуіштер, шөптер, тұз.
Сипаттамасы Пісірілген құстың порцияланған бөліктерін пияз қосылған кастрюльге салып, үстіне сүт, тұз, бұрыш құйып, 20-25 минут бұқтырады. Ашытқысыз қамырды ұзын жолақтарға бөліп, гауһар тастарды кесіп, оларға дөңгелек пішін береді. Тұшпара сорпада қайнатылады. Құстың бір бөлігі көкке себілген сүт тұздығымен құйылады. Тұшпара бөлек беріледі. Сорпа шыныаяқында қайнатылған сүт пен қара бұрыш қосылған сорпа беріледі.