Жарма ботқасы қосылған сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Ет сорпасы - 1,5 л, сары май - 1 ас қасық, 2 жұмыртқа, жарма - шамамен 100 г, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Екі сарысын бір қасық сары маймен кілегейге дейін жақсылап сүртіңіз, содан кейін жарманы сарысына жұқа ағынмен құйыңыз, қалың масса алынғанша (жақсы қаймақтан қалыңырақ) үздіксіз араластырыңыз және тұз қосыңыз. Ақуыздарды шайқаңыз және оларды осы массаға енгізіңіз. Дайындалған ет сорпасын қайнатыңыз. Оған бір шелпекті шай қасықпен батырыңыз: егер ол ісіп кетсе, тұшпара жақсы, ал егер тұшпара берік болып қалса, қамырды салқын сорпамен сұйылту керек, ал егер тұшпара қайнап жатса, қамырға аздап жарма немесе бөлек шайқалған ақуыз бен сарысын қосыңыз. . Тұшпара қайнаған сорпаға шай қасықпен батырылады және 10-12 минут қайнатылады. Дайын тұшпара бетіне қалқып шығады. Сорпаны үстелге ұсыныңыз, оны майдалап туралған ақжелкенмен дәмдеңіз.