Тәтті тоқаштар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы мен бір стақан суды 100 г сары маймен қайнатамын, оған бір шымшым тұз қосамын. Мен қайнаған суға бір стақан ұн құйып, оттан шығарып, ағаш шпатламен тез араластырамын. Ыстықта (біраз уақыт тұрады) 4 жұмыртқаны сүртіңіз. Біртекті масса алынады. Содан кейін суық суға малынған шай қасықпен қамырдың бөліктерін майланған пісірме табаққа (бір-бірінен 3-4 см) жайып жіберемін. Пешті 280 градусқа дейін қыздырыңыз. Науаны пешке тез салыңыз да, қамыр жақсы піскенше ашпаңыз (мин 15 мин)!!! Егер сіз оны ерте ашсаңыз, қамыр түсіп кетеді және одан жоғары көтерілмейді, себебі ол ішіне жабысады. Ал 15 минуттан кейін жылуды сәл төмендетіңіз (100-ге дейін) және дайын болғанға дейін пісіріңіз.