Ла-матза
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер ұн - 1,5 кесе жұмыртқа - 3 дана. қант - 1 кесе сода - 1 шай қасық. сірке суы жаңғақтар - 1 кесе мейіз - 1 кесе
Сипаттамасы 3 жұмыртқаны бір стақан қантпен шайқаңыз. Біртіндеп (сөзбе-сөз ас қасықтан) 1,5 кесе ұн қосып, бәрін өте мұқият араластырыңыз. Содан кейін сірке суымен сөндірілген бір шай қасық сода қосыңыз. Барлығын қайтадан араластырыңыз. Бір стақан жаңғақ (кез келген, бірақ ірі, жаңғақ тәрізді, аздап ұсақтауға тұрарлық, жержаңғақ тұтас болуы мүмкін) мен бір стақан бұрын жуылған және кептірілген мейіз қосыңыз (пісіру үшін қараңғы әрқашан жақсы - бұл қазірдің өзінде заң). Пісіру парағын күнбағыс майымен майлап, аздап ұн себіңіз (бұл кезде пеш +180 дейін қызады). Содан кейін алынған қамырдың мөлшерін дайындалған үлкен пісіру парағына (шамамен 50х50 см) созыңыз. Егер қамыр жеткіліксіз болып көрінсе - бәрібір созыңыз, бәрі ойдағыдай жүреді. Жақсы қыздырылған пешке 15 минутқа қойыңыз (артық емес, әйтпесе ол күйіп кетеді). 15 минуттан кейін ол қызарады және көтеріледі. Содан кейін алыңыз, дереу кесіңіз және науадан дереу алыңыз.