Жаңғақтар мен мейіз қосылған печенье
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қамыр: 3 кесе ұн, 300 гр. мұздатқыштан алынған май/маргарин, 1/2 пакет қопсытқыш (немесе 1/2 шай қасық сөндірілген сода, 400 гр. сұйық емес қаймақ.
Сипаттамасы Ұнды үлкен тақтаға електен өткізіп, майды ірі үккішке үккіштен өткізіп, барлығын ұсақтап турап, ыдысқа құйыңыз, оған разрыхлитель мен қаймақ қосыңыз. Қамыр илеңіз және тоңазытқышқа бір сағатқа қойыңыз. Салмасы: бір стақан туралған (сіз) жаңғақ, бір стақан мейіз, бір стақан саха. дәміне қарай құм мен даршын. Сіз толтыруды жасап жатқанда, бір сағат өтті. Қамырды алыңыз, оны төрт бөлікке бөліңіз. Олардың біреуін алыңыз, оны жеткілікті жұқа етіп жайыңыз және толтырудың бір бөлігін пропорционалды түрде таратыңыз. Тығыз орамға айналдырыңыз, пісіру парағына жіберіңіз, жұмыртқамен майлаңыз, кесектерге кесіңіз (өте жұқа емес), Ұқсас манипуляциялар қалған қамырмен және толтырумен жасалады. Айқын дайын болғанға дейін пісіріңіз, t=180-200