Кәдімгі тұшпара
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер картоп - 500 гр. жұмыртқа - 1 дана. ұн.
Сипаттамасы Қамыр картоп пюресі, жұмыртқа, ұн және тұздан дайындалады. Қанша алу керек, картоптың мөлшеріне байланысты, ал ұн қазірдің өзінде картоптың өзіндік крахмалдылығы мен жұмыртқаның көлеміне байланысты алынады. Бірақ бәрін тез илеу керек, суық пюреден шарларды мүсіндеу қиынырақ. Дәл сол себепті салманы картопты пісірумен бір мезгілде дайындайды. Тартылған ет ас үй қалдықтарынан немесе осы мақсат үшін арнайы дайындалған кез келген ет болуы мүмкін. Әдетте сорпадан қайнатылғанды пайдаланады, оны ет тартқыштан өткізіп, еріген сары майға пиязбен қуырады, жағымды қабыққа дейін бұрыш себуге болады. Ветчинаны қолдану өте дәмді болады. Қасықпен біз картоп пюресін (қамырды) аламыз, оны алақанымызға қоямыз, кішкене торт жасаймыз, үстіне салманы абайлап жайып, ақырын жабамыз, шар жасаймыз. Терең табада шарларды көп мөлшерде еріген сары майға қуырамыз. Сіз қаймақпен жеуге немесе май мен пиязды маймен суаруға болады.