"Ақшақар" торты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер жұмыртқа 2 дана. қант 1/4 кесе қаймақ (айранмен алмастыруға болады) 1 ас қасық. сары май (немесе маргарин) 200 г. сода 1/2 шай қасық. ұн 2 кесе жаңғақ 1 кесе мүкжидек 1 кесе (шиемен алмастыруға болады (тұқымсыз)) қант (безеу үшін) 1 кесе
Сипаттамасы 2 сарысын 1/4 кесе қантпен шайқаңыз, 1 қасық қаймақ қосыңыз. Алынған қоспаға үгітілген сары майды қосыңыз (араластыру оңай болады), араластырыңыз. Ұнды, сосын сірке суымен сөндірілген сода қосыңыз. Пісіру парағын маймен майлаңыз, қамырды жайыңыз, бүйірлерін тазалаңыз. Жаңғақ пен мүкжидекті жайыңыз. Пешке салыңыз. Цельсий бойынша 170-200 градус температурада шамамен 15 минут пісіріңіз. Осы уақыт ішінде қантты біртіндеп қосып, 2 ақуызды шайқау керек. 15 минуттан кейін тортты пештен алыңыз, ақуызды бетіне тегіс қабатқа салыңыз. Тұмшапешке салыңыз, температураны 90-100 градусқа дейін төмендетіңіз, бір сағат пісіріңіз (ақуыз қатып, безеге айналғанша). Бұл уақытта пешті ашпаған дұрыс, әйтпесе ақуыз түсіп кетеді. Бір сағаттан кейін сіріңкемен алынған безеудің қаттылығын тексеруге болады. Торт дайын болған кезде оны тікбұрышты кесектерге кесу керек және оны үстелге ұсынуға болады.