Лимоннан жасалған сүзбе торты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер қамыр: сары май 100 г. қант 0,5 кесе ұн 1 стакан сода 1 шымшым Толтыру 1: сүзбе 100 г. жұмыртқа 1 дана. қант 2-3 ас қасық. л. Толтыру 2: лимон 0,5 дана. қант 0,5 кесе
Сипаттамасы Жұмсартыңыз (бірақ ерітпеңіз) 100 грамм сары май (немесе одан да жақсысы, Рама немесе Сканди алқабындағы кілегейлі маргарин). Ақ жұмсақ майды жарты стакан қантпен тез сүртіңіз, содан кейін сол жерге толық стакан ұн мен бір шөкім пісіру ұнтағын араластырыңыз (егер олай болмаса, сода ішуге болады). Қажет болса, ваниль немесе даршын қосуға болады. қамырды толығымен тегіс болғанша илеңіз. Дайын қамырды майланған пісірме табақтың түбіне салыңыз (диаметрі шамамен 15-18 см, егер ол алынбалы болса жақсы, тіпті жабыспайтын жабыны бар болса жақсы), биіктігі шамамен бір жарым-екі см болатын бүйірлерін қалыптастырыңыз және дайындалған пішінді тоңазытқышқа салыңыз (қамыр еріп кетпес үшін). Сүзбеден жасалған салма. Қарапайымдылық үшін сіз екі майсыз сүзбе немесе сүзбе массасын (мейізсіз ванильді, қантталған жемістерді және т.б.) сатып алып, оларға бір жұмыртқаның сарысын қосуға болады. Егер ірімшік жоқ болса - 100 грамм сүзбе алыңыз, екі-үш ас қасық қант (дәміне қарай), шамамен бір ас қасық сары май қосып, жақсылап араластырыңыз, содан кейін сарысын да қосыңыз. Дайын салманы қалыпқа салып, пішінді қайтадан тоңазытқышқа салыңыз. Лимонды толтыру. Лимонның жартысын (қабығымен бірге) ет тартқыштан бұраңыз. Алынған массаға жарты кесе қантты араластырыңыз да, мұның бәрін сүзбе салмасының үстіне қалыпқа құйыңыз. Пешті 160-180 градусқа дейін қыздырып, толтырылған пішінді 40-50 минутқа қоямыз (үстіне лимон салмасы аздап қызаруы керек). Дайын тортты салқындатыңыз және қалыптан алыңыз. Қалған ақуызды екі ас қасық қантпен қатты көбікке шайқаңыз (безеу сияқты) және дайын тортқа шайқалған ақуызды жайыңыз (жақсырақ кондитерлік шприцпен). Өте ыстық пешке 3-5 минутқа қойыңыз. Ақуыз қалай қызарады (назар аударыңыз, ол күйіп кетпейді, атап айтқанда қызарады), пештен шығарып, сәл суытыңыз.