Алма-балдан жасалған бәліш
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер жұмыртқа - 3 дана. ұн - 1 кесе сары май - 100 г. қант - 1,75 кесе алма - 2-3 дана. бал - 2 ас қасық. нан үгіндісі
Сипаттамасы Қысқа қамырдан жасалған қамырды дайындау: 3 жұмыртқаның сарысын төрт ас қасық қантпен сүртіңіз, 100 грамм жұмсартылған сары май қосыңыз, араластырыңыз және ұн қосыңыз (шамамен бір стақан). Қамыр жұмсақ болуы керек, бірақ қолыңызға жабыспауы керек. Қамырды алдын ала сары маймен майлап, нан үгінділеріне себілгеннен кейін оны пісірме табаққа саламыз. Қамырға тілімдерге кесілген алмаларды саламыз. Мұның бәрін бір-екі ас қасық бал құйып, пешке 20-30 минутқа қоямыз. Торт пісіп жатқанда, жұмыртқаның ағын бір стақан қантпен шайқаңыз. Іс жүзінде дайын тортты алып тастаймыз және оны шайқалған массаға құйамыз. Біз оны қайтадан пешке 5 минутқа қоямыз, көп - 10 минут. жұмыртқа - 3 дана. ұн - 1 кесе сары май - 100 г. қант - 1,75 кесе алма - 2-3 дана. бал - 2 ас қасық. нан үгіндісі