Сүзбе-алма бәліші
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қажет: 4 жұмыртқа, 2 кесе ұн, 100 г май, 100 г қаймақ, 1/2 кг сүзбе (құрғақ), 3 кесе қант, 1 кг алма, тұз, 1/2 шай қасық. сода, даршын. Қамыр үшін 3 сарысын 0,5 стакан қантпен сүртіңіз, жұмсартылған сары май, қаймақ, тұз, сода және 2 стакан ұн қосыңыз (қамыр қолыңызға жабыспауы керек). Қамырды бір жаққа қоямыз (тоңазытқышқа салуға болады) және салмасын дайындаймыз. Алманы қабығы мен тұқымынан тазалаңыз, жартылай дөңгелек тілімдерге кесіңіз. Сүзбені 1/3 кесе қант пен 1 сарысымен сүртіңіз. Енді біз қамырды шығарамыз, оны қалыңдығы 1-2 см-ге дейін жайамыз (кімге ұнаса), оны параққа жайып, үстіне сүзбе жайып, сүзбеге алма салып, даршын себеміз. Пешке орташа отта 30-40 минутқа қоямыз. Осы уақыт ішінде 4 ақуызды 2 стакан қантпен шайқаңыз. Біз дерлік дайын тортты алып тастаймыз, оны шайқалған беземен толтырамыз және дайын болғанға дейін қайтадан пешке саламыз.