"Сандық" торты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер жұмыртқа 5 дана. қант 1 стакан какао 2 ас қасық. л. ұн 1 стакан сода 1 шай қасық. мейіз 2/3 кесе қоюландырылған сүт 3/4 банка сары май 150-200 г.
Сипаттамасы Жұмыртқаны түйіршіктелген қантпен көбікке ұрып, какао, ұн, бір шай қасық сода қосыңыз. Барлығын жақсылап илеңіз. Жоғары пішінде пісіріңіз. Пісіргеннен кейін үстіңгі жағын жіңішке етіп кесіңіз де, тек қабырғаларын қалдырып, барлық тор- таның етін шығарыңыз. Целлюлозаға мейіз қосыңыз (оны араққа немесе коньякқа 2-3 сағат салып қойғаннан кейін). Содан кейін қоюландырылған сүт пен майдың кілегейлі қоспасын қосыңыз. Барлығын тегіс болғанша мұқият араластырыңыз. Алынған қоспаны торттың ішіне салып, кесілген үстіңгі жағымен жабыңыз. Үстіңгі жағын қалауыңыз бойынша безендіруге болады, мысалы, аздап кілегейді қантпен шайқаңыз - торттың үстіңгі жағын майлап, үгітілген шоколад себіңіз. Дайын тортты тоңазытқышқа салып суытыңыз.